Mai mult decat tritiu
Titlul proiectului experimental :
Dispozitiv pentru obținerea ionilor compuși de hidrogen
Scopul este aflarea limitei de compuși ionici a hidrogenului și proprietățile acestora.
Poate nu voi reuși să reproduc în limbaj de specialitate ceea ce cred eu despre procesul de ionizare a hidrogenului de aceea vă rog să considerați materialul doar ca o primă sursă de informare.
Se utilizează un dispozitiv pentru electroliza apei cu membrană de separare a hidrogenului de oxigen. Electrolizorul se confectionează din plăci de oțel inox 316 Li. Electrolitul utilizat este LiOH.
La catod se obțin ioni de Hidrogen H+ și H2 , rămâne LiO-, OH-, H2O, LiOH
La anod se obține O- și O2, rămâne LiH+, LiOH, H2O și H3O
Electrolitul de la catod unde se obține Hidrogenul devine mai bogată în oxigen și începe să scadă Ph-ul
Apa de la anod unde se obtine Oxigenul începe să-i crească Ph-ul
Barbotarea trebuie făcută prin 3 metode diferite pentru observare.
1. Se barbotează hidrogenul prin electrolit, o parte din hidrogen va fi sechestrat în interiorul electrolitului.
Prin alimentarea cu electrolit din rezervor bogat în hidrogen a zonei de anod se obține un electrolit bogat în hidrogen ce este sărăcit continuu în oxigen.
Se barbotează separat oxigenul iar o parte a oxigenului este sechestrat in electrolitul din zona catodului.
Prin alimentarea zonei de catod cu apă imbogațită în oxigen se obține un electrolit mai bogat în oxigen cu ph scazut.
Separat se barboteaza hidrogen în barbotorul de iesire de la catod provenit din reactia Aluminiului cu NaOH si a apei.
Se accelerează astfel creșterea PH-ului electrolitului.
Tot dispozitivul va fi închis, pentru preluarea diferențelor de presiune se vor folosi vase de expansiune cu supape de sens.
Hidrogenul si oxigenul se va trimite către un motor (în prima faza) cu ardere interna . In camera de ardere vor fi mai multi atomi de hidrogen si mai putini de oxigen decat amestecul stochiometric 66,66% H, 33,33% O.
Se va creste treptat volumul de hidrogen si se va scadea volumul de oxigen.
După explozia in camera de ardere se formeaza iar apă dar sub forma diferita decat simpu amestec stochiometric. Va rezulta H2, H2O, H3O, H4O…..
La evacuare va rezulta abur ce se vor răcii în asa fel incat sa se formeze condens și să se recupereze apa rezultata.
a.Hidrogenul se va colecta separat si răcit din evacuare va intra iar in circuitul barbotorului de intrare la anod iar apa rezultata va fi dirijata către circuitul de intrare la catod.
b. hidrogenul rezultat va fi iar dirijat in camera de ardere. Hidrogenul explodează chiar și dacă este prezent 5% oxigen .
Prin acest se poate obține tritiu și deuteriu, dar experimentul este pentru a se observa dacă se poate obține mai mult decât tritiu.
Acest proces se va repeta pana se va obtine un ioni de hidrogen cu lumina puternica ( sper, mult mai puternică decat a tritiului, sper să se obțină ioni de qatriu, cinqtiu, sectriu, septriu, octriu, novtriu, dectriu …..aici sper că cel puțin v-am smuls un zâmbet.
Cu astfel de gaze se vor putea construi panouri fotovoltaice ce vor lumina un timp de 10-20 de ani.
Daca motorul utilizat va avea pierderi de ulei atunci trebuie construita o turbina tesla cu camera de explozie. Am sa trimit desenul, nu e nevoie de ulei pentru ungere, funcționează pe bază de presiuni si valve.
Daca se amesteca electrolitul de litiu cu carbonul degajat de pe peretii camerei de explozie se altereaza electrolitul , se obtine carbonat de litiu.
In speranta luării în considerare a unui posibil proiect, ținând cont de beneficiile posibile ale compusilor ionici ce ar putea rezulta din explozia ionilor de hidrogen de n+1 ori cu a ionilor de oxigen in prezență tot mai saracită a oxigenului dar si a contruirii unei turbine dedicate exploziei hidrogenului si oxigenului , va multumesc anticipat.
daca doriti inovatii personalizate trimiteti e-mail : vodalaurentiucostel@gmail.com, tel 0742152189
Comments
Post a Comment