Vopsea fotovoltaica
Vopseaua fotovoltaica are la baza grafitul dupa care este materialul fotovoltaic care poate fi perescovita, oxid de zinc, oxid de siliciu, oxid de titan, un liant dar cel mai important este procedeul de aplicare. Acesta este campul electric wireless (cu ajutorul bobinei Tesla-fenomen denumit teslaforeza) prin aplicarea vopsirii in camp electric wireless atomii materialului se leaga intre ei , se creeaza structuri electroconductive. Astfel , nu va mai fi necesara presarea si se creaza vopseau in straturi pentru panoul fotovoltaic. Pentru selectarea spectrului de unda UV se alege un colorant filtru mov-roscat . Aceasta vopsea se va putea aplica pe tabla acoperisurilor, gardurilor, cladirilor , masini si orice alte materiale expuse la soare iar prin conectori se vor lega la baterii sau direct consumatori.
daca doriti inovatii personalizate trimiteti e-mail : vodalaurentiucostel@gmail.com, tel 0742152189
Principalul fenomen ce poate determina ca o vopsea să devină fotovoltaică este materialul oxidic fotocatalitic. Toți au întâmpinat probleme de conductivitate a materialului și au căutat soluții pentru creșterea electroconductivității și au început să dopeze materialul oxidic fotocatalitic cu materiale cu conductivitate mai ridicată.
Invenția, inovația mea , care o ofer ca soluție gratuită este utilizarea fenomenului denumit teslaforeză. Prin acest fenomen materialul oxidic fotocatalitic crează punți electroconductive. Astfel nu mai este necesar să se utilizeze materiale electroconductive pentru creșterea potențialului electroconductiv, având astfel o suprafață de expunere la UV mai mare. Astfel am gândit o pensulă din fibră de carbon electroconductivă ( se achiziționează cablu electroconductiv din fibră de carbon și se taie pana se formeaza o pensula) această pensula se conecteaza la partea superioara a bobinei Tesla . Cu ajutorul acestei pensule se pot forma punți electroconductive în materialul aplicat. De asemea se poate aplica si daca aveti o bobină Tesla de putere si asa cum unii vopsesc in camp electrostatic pentru aplicarea vopselei în cazul suprafețelor electroconductive este necesara aplicarea vopselei în câmp electric tip teslaforeză.
Dacă nu se utilizează vopsirea sub prezența curentului de teslaforeză vopseaua va intra în scurt și vor crește crăpăturile și se va deteriora, tot secretul și reusita punerii in opera a vopselei este tehnica de creare a punților conductive. Curentul de teslaforeză trebuie să fie menținut pană la uscarea materialului. Orice crăpătură sau legătură superficială poate duce la crearea de arc electric și astfel la deteriorarea panoului fotovoltaic.
Cercetătorii de la Rice University au pus în evidență fenomenul și am să-l exemplific pentru a înțelege mai bine.
Desigur liantul, adezivul necesar nu trebuie să fie electroconductiv altfel nu se realizează nanotuburile electroconductive, deoarece un adeziv electroconductiv realizează contactul electroconductiv, mulțumesc pe această cale observație prietenului meu domnul Cosma Eugen - un mare specialist electrotehnic .
De foarte mare ajutor este și absolvirea unui curs la Universitatea Tehnică din Danemarka pentru panouri fotovoltaice organice , curs gratuit online pe coursera.org pentru care universitatea eliberează diplomă. Mi-ar face plăcere să avem un grup de studiu, eu am abandonat pentru că am întâmpinat probleme de matematică mai avansată și urma să rog un profesor de matematică să mă mediteze pentru a absolvi examenele. Se dă examen după fiecare curs, nu se avanseaza decat se trece de examen. Sunt cam 36 de examene online. Cine dorește mai multe detalii, puteți găsi în curs, lucrări de specialitate, teze de doctorat , brevete de invenții și sunt chiar foarte multe. Ieșirea masiv pe piață din păcate se amână. Învățământul universitar în Danemarka este gratuit. Limba de predare este engleză .
Vă ofer un exemplu de curs online :
Efectul fotocatalitic a oxidului de titan este explicat în clipul de mai jos:
Dacă perseverați o să dobândiți abilități pentru a crea voi înșivă vopseaua caroseriei autovehiculelor, zugrăveala exterioară a imobilelor, tabla de pe acoperișuri, garduri cu vopsea fotocatalitică. Dar dacă nu depuneți efort pentru a face tehnologia utilizabilă pe scară largă și diseminată atunci va fi costisitore. Materialele utilizate, pentru vopseaua fotocatalitica pentru o suprafeță de 1 m patrat de panou fotovoltaic, sunt în valoare de 1 euro.
Eu mi-am facut o pensula cu fire de cupru legate la o minibobina tesla si asa am facut stratul de grafit , respectiv oxid de titan . Reteta celor de la universităti este să stea straturile la cuptor, de exemplu pentru ceramice, o ora la 100 grade, o ora la 150 grade si o ora la 200 grade. Cei de la Universitatea Tehnica din Danrmarca printeaza elementele fotovoltaice direct pe un film.
am sa continui ------
Buna seara , puteți să îmi trimiteți mai multe detalii și costuri la adresa de mail iliebocan@gmail.com . Mulțumesc ✌️
ReplyDeleteVă rog să-mi precizați ce detalii doriți? Îmi puteți scrie pe WhatsApp.
DeleteBună ziua, ce costuri sunt?
ReplyDeleteCosturile vopselei multistrat sunt relativ infime, 1 mp ar putea fi 1 euro. Dispozitivul de aplicare e mai scump.
Deletemai multe detalii pe paraschivcristian966@yahoo.com daca se poate
ReplyDeleteva rog precizați cât de detaliat doriți?
DeleteDaca aveti timp, m-ar interesa si pe mine... stana_petrica@yahoo.com e adresa mea
ReplyDeletesunt încă în teste și căutare a unui atelier, garaj pentru teste.
DeleteVad ca e in stadiul de ideie Hai sa o facem sa mearga
ReplyDeletecu drag, sunt dispus și la colaborare
DeleteMagureanu Constantin ma gasiti pe fb
ReplyDeleteok
Deletesunt mai multi Magureanu Constantin , va las nr. de tel 0742152189
DeleteMă bucur că există interes. Am descris produsul în linii mari. Am sa dau mai multe detalii.
ReplyDelete