Baterie nucleara fotobetavoltaică Photobetavoltaic nuclear battery with thorium and beta radiation
O baterie propusă de mine ce ar putea soluționa criza energetică actuală este bateria cu material radioactiv toriu.
daca doriti inovatii personalizate trimiteti e-mail : vodalaurentiucostel@gmail.com, tel 0742152189
surse de cercetare pentru baterii betavoltaice
Toriul are proprietatea de a deveni activ sub acțiunea radiației gama și după activare emite radioactivitate beta și alfa. Radioactivitatea alfa se poate bloca și cu o foaie de hartie iar cea beta cu tabla de aluminiu.
Radiația beta conform unei lucrări de doctorat activează fosforul să emită fotoni, mai mult , emite fotoni în spectru de lumină, lungime de undă UV.
Dioxidul de titan poate recepționa fotonii fiind un material fotovoltaic și emite electroni. Electronii se pot colecta pe o lamela de nickel iar anumiti izotopi ai nikelului sunt si sensibili betavoltaic .
Astfel daca facem o pasta de fosfor cu dioxid de titan se va putea colecta pe electrodul de nickel electroni.
Pasta de toriu se va amplasa pe o pelicula de grafit care va fi alt electrod al bateriei .
Tot ansamblul va fi dublu capsulat in aluminiu pentru o izolare radioactiva corespunzatoare.
Aceasta baterie se incarca cu ajutorul statiilor de gamat folosite pentru radiografiile sudurilor, astfel bateria activata va avea un timp de injumatatire de 10 ani , proprietate data de materialul radioactiv toriu.
Dupa 10 ani se poate duce la gamat bateria si va functiona alte 10 ani . Este o baterie ce functioneaza permanenet 24 de ore din 24 dar trebuie dusa cel putin o data la 10 ani pentru activarea radiatiei beta.
Eventual se poate incerca si combinatie cu quartz pentru a crea miscare necesara fosforilor pentru a emite lumina in spectru UV.
Fotonii ar transmite energie quartzului care ar declanșa mișcare mecanică ce ar produce fenomenul mecanic de lumina UV a fosforilor dar ar diminua energia necesara bateriei.
vodalaurentiu68@gmail.com
Comments
Post a Comment