Proiect pentru hidroelectrica
Dacă se dorește obținerea de hidrogen și oxigen în urma utilizării energiei la un randament înalt se poate realiza după modelul prezentat în videoclipul alăturat ce funcționează cu aer comprimat, un sistem ce utilizează energia electrică pentru disocierea moleculei de apă în electrolit.
Generatorul de hidrogen se află la fundul bazinului. Prin disocierea separată a hidrogenului de oxigen se obține un volum de gaz ce ridică cuvele , iar la suprafață se colectează gazul ce este utilizat pentru diferite aplicații.
Forța de ridicare a cuvelor de către gazul provenit din disociere poate antrena un generator ce produce energie electrica. Astfel se recuperează o parte a energiei utilizate pentru disociere.
Daca notăm cu G cantitatea de hidrogen si oxigen eliberata pe unitate de timp, cu T adancimea generatorului, Q energia consumata pentru obtinerea volumului de oxyhidrogen G, F forta de ridicare a cuvelor , E – energia totala produsa de generator care este compusa de energia necesara pentru electroliza Q și energia suplimentara S, avem următoarea formulă
F= TxGxQ unde daca se dubleaza T avem 2F = 2TxGxQ unde G=Q
E = F/Q deci relația de echilibru este E=TxG
SxQ=(TxG)/ Q avem S=T deoarece G=Q deci daca dublăm adancimea se obține energie suplimentara
Tubul trebuie sa fie etanș, în baie de electrolit.
Principiul se bazează pe energia electrică conectată la adâncime și producerea reacției de electroliză la adâncime.
Poate interveni un factor pe care nu l-am luat în considerare, reducerea volumului de gaz klein datorită presiunii adancimii coloanei de apă-electrolit la o constantă de energie alocată.
model cu aer.
https://www.youtube.com/watch?v=3NFX8XIcaLg
daca doriti inovatii personalizate trimiteti e-mail : vodalaurentiucostel@gmail.com, tel 0742152189
Comments
Post a Comment