AUTOTURISM MAD MAX - BACK TO THE FUTURES
Autoturismul nu este o invenție propriuzisă ci este o compilare de mai multe idei privind un VW Transporter T3 cu motorină Syncro pe care aș dori să-l fac.
Scopul unui astfel de autoturism este să valorifice deșeurile, pentru a atrage atenția că deșeul este materie primă iar energia din jurul nostru se poate colecta iar criza actuală , nu este o criză a combustibililor ci o criză a ignoranței, a neinformării și neacțiunii pentru valorificarea deșeurilor și a energiei din mediul înconjurător.
Autoturismul va avea:
1. un reactor de producere chimică a hidrogenului ce va alimenta motorul . Dintr-o cuctă de inox cu granitura de cauciuc termorezistent deoarece reacția chimică este exogenă. cu degajare de căldură. Se colectează dozele de aluminiu din gunoaie și alte deșeuri de aluminiu, iar când este necesară deplasarea se introduc 2-3 doze pentru 10 km. In cuctă va fi sodă caustică puritate 99,9% și printr-o perfuzie sau rezervor de apă se va picura apă peste soluția de sodă și dozele de aluminiu. Când se oprește mașina ar fi bine să existe și o electrovalvă care să oprească curgerea apei. Reacția va continua și este bine să se degaje în atmosferă fără să se salveze hidrogenul pentru că este prea complicat să captezi hidrogen sub presiune. Ar fi interesant ca hidrogenul ce se eliberează să fie salvat într-un sistem cells ce transformă hidrogenul în energie electrică. După echilibrarea reacției chimice este bine ca să se colecteze apa cu tetrahydroxoaluminat (într-o cuvă cu capac de policarbonat maro -se evaporă mai rapid apa iar alumina sub formă de praf se păstrează mai ușor) (să nu uit - ar trebui să testez comportamentul ca electrolit tetrahydroxialuminatul dar cu 100 de plăci de inox 316 Li neutre dar și fără plăci neutre doar cu un anod și catod foarte indepărtate iar pe fundul bazinului cateva atomizoare ce ar putea determina ca tetrhydroxialuminatul să se distanțeze unul de altul ca atomi și să funcționeze ca plăci de neutru în electrolit adică să contribuie la disociere - încă un experiment pe care trebuie să-l testez), să fie folosită pentru obținerea de cărămizi termorezistente , un beton mai rezistent, sau alte aplicații pentru materiale de constructii.
2. Așa cum se știe galeria de evacuare are între 600 și 800 grade celsius, acestă energie termică se pierde și trebuie valorificată.
3. Lângă stâlpii colțurilor autoturismului ar trebui ampasat 4 eoliene savonius elicoidale ce generează energie electrică în mers dar și când sunt parcate în zone de trafic intens sau când bate vântul, se pot monta și eoliene pe zona de atac ce nu este ocupată pentru răcire sau vizibilitate, la fel se pot aplica si în partea de jos și de sus la bordul de atac al eolienei iar jumatate sa fie acoperita, la atac.
4. Valorificarea efectului Seebeck de pe motorul termic sau circuitul de evacuare a gazelor de ardere . Efectul Seebeck este un efect termoelectric prin care, într-un circuit format din semiconductori există o diferență de temperatură iar electronii primesc impuls datorită diferențelor de temperatură în material. Aceste dispozitive se numesc TEG ( termo electric generator) . Se amplasează asemenea elemente ce au în exterior ceramică pe motor sau toba de evacuare a gazelor de ardere iar pe partea exterioară a acesteia se poate lipi un schimbător de căldură cu lamele fine de aluminiu, ce să se răcească cu aerul ce curge din exteriorul autovehicolului, creând astfel diferența de temperatură necesară generării curentului electric.
5. Miniturbină electrică cu aburi. Acestă turbină se introduce pentru valorificarea deșeurilor de lemn pentru a încălzi un cazan cu apă iar aburul fierbinte să învârtă o turbină conectată la un generator electric.
5. La toate autovehiculele ar trebui să li se adapteze recuperarea energiei la frânare, la prima apăsare de pedală un generator ar trebui să intre în modul colectare energie prin apropierea magnetilor permanenti de bobine și astfel să se facă frână Lenz.
6. Roțile trebuie să fie pe interior lipite cu placute piezoelectrice care prin indoire, indreptare sa genereze electricitate, care se colecteaza in interiorul roții dar trebuie să fie un fir de masa si unul ce sa fie colectat de pe rotorul roții.
7.Se mai pot modifica aplicandu-se niste crampoane piezoelectrice pe golurile cauciucului prin lipire dar va rezulta un cauciuc inestetic iar sarma colectoare va trebui să traverseze exteriorul roții. Este mai potrivit daca se fac direct din fabrică. Nu inteleg de ce nu sunt realizate până acum, ar face masinile electrice mai independente energetic.
8. Pentru că se dorește sa funcționeze cu gunoi această mașină va avea un mini pirolizor ce va rafina uleiul ars si il va transforma in motorina si gaz sin. Galeria de evacuare a motorului va
voi descrie pe parcurs dispozitive peltier de generare a energiei TEG, piston Stirling , valorificare plastic in combustibil, iar gudronul rezultat, amestecat cu nisip, pentru obținerea de cărămizi hidroizolatoare, valorificarea deșeurilor de lemn cu un generator cu aburi pentru obțienerea de energie, a deșeului de hârtie pentru filtrare, valorificarea resturilor alimentare pentru biogaz, panou fotovoltaic, eoliene pe caroserie pentru valorificare curenți de aer în parcare langa zone de trafic, pneuri cu placi piezoelectrice, sistem de acumulatori cu supercapacitori pentru încărcare rapidă, motor electric, generator de motorină cu volant, simbioză alternator generator de curent continuu, colectare perii energie electrostatică de pe roți în ultracondensatori , telesoape cu generatoare de curenți. Va fi o adevărată uzină pe roți, ideea e să-și facă singură combustibilul.
Comments
Post a Comment