Economizor de benzina sau motorina


Am văzut "economizorul" cu magneţi permanenţi pentru economisirea benzinei sau motorinei şi după părerea mea cred că este bun decât ca să reţină particule de metal, pentru a nu ajunge în camera de ardere, nu cred că poate fi influenţată catena de carbon şi hidrogen în aşa fel încât să aranjeze particulele uniform. Sunt persoane care nu au realizat nici o economie cu un astfel de magnet şi au calificat produsul drept o excrocherie, se realizează într-o oarecare măsură magnetizarea compuşilor benzinei sau motorinei, dar de aici şi până la realizarea unei economii, nu există nici un argument care să mă convingă că se poate realiza această economie de combustibil.
Aşa că eu recomand ca să nu cumpăraţi acest dispozitiv.
Totuşi am observat în anumite experimente că energia statică influenţează electromagnetic hidrogenul existent în diferite molecule dar nu ştiu de ce prin influenţarea acestui electromagnetism s-ar reduce consumul de benzină. Poate doar dacă încep să se respingă atomii din catenă şi să dea fiecărei molecule o structură rearanjată care să aibă câmpul elecromagnetic al atomului său în stare de excitaţie iar la aprindere în camera de ardere sau la temperatură ridicată să poată să se desprindă din catenă şi să-şi însuşească rolul dobândit, mai ales atomul sau ionul de hidrogen care după revenirea din starea de excitaţie sau detonaţie să se recombine cu ionii de oxigen.
Dar vânzarea unui dispozitiv cu magnet n-ar trebui sa fie mai mare de 5-10 lei.
Dar tot o stare de excitaţie sau încărcare electromagnetică ar putea fi utilizată, poate chiar mai bine şi economizorul construit sub forma unei bobine de-a lungul conductei de alimentare cu combustibil, deoarece pe lângă efectul electromagnetic de aranjare a atomilor mai are un efect al inducţiei electromagnetice ce determina şi o încălzire a combustibilului.
 Dar cum funcţionează ?
Atât benzina, motorina cât şi GPL-ul, independent de locul în care este stocat, îşi schimbă constant caracteristicile din cauza influenţei temperaturii şi umidităţii. În cele din urmă, moleculele de hidrocarburi, baza oricărui combustibil fosil, încep să graviteze una în jurul celeilalte , formând în acest fel grupuri moleculare - «lanţuri de molecule». Astfel de "lanţuri" nu pot fi arse complet, deoarece în jurul lor nu sunt suficiente molecule de oxigen. Când combustibilul trece prin zona unde este instalată bobina economizoare,  frecvenţa rezonantei electro-magnetice reglate, generată de dispozitiv, desface lanţurile de molecule, polarizându-le şi oferă acces oxigenului între moleculele de combustibil, asigurând astfel obţinerea amestecului optim aer-combustibil în întregul volum al amestecului carburant. În acest mod se obţine oxidarea completă a majorităţii moleculelor de combustibil. În acelaşi timp prin inducţie electromagnetică se determină ridicarea temperaturii combustibilului şi dilatarea moleculelor. Aceste lucru duce la o mai buna ardere a aceleiaşi cantitati de combustibil, la creşterea puterii motorului şi determină desigur un consum redus de combustibil. In plus, reduce emisiile poluante (monoxid de carbon si hidrocarburi) rezultate din combustibilul parţial ars sau nears.
Sursele de inductie electro-magnetică generatoarează de câmp electro-magnetic reglabil prin potentiometru, acesta este alimentat de la bateria de 12V a autovehicolului. 
Având în vedere numărul de întrebări primite, ne-am dori să rezumam unele concepte legate de electro- magnetism şi efecte în lichide. Ne vom referi la originea unor studii de electro-magnetism. In 1819 Oersted a prezentat dovezi care arată efectul magnetic al alimentarii cu enegie electrica. Mai tarziu, Michael Faraday a arătat că, deşi efectul magnetic poate varia, tot conţinutul este magnetizat. Katopin Johannes Van der Waals a arătat că electronii substantelor in stare lichidă sau gazoasă pot fi influenţati de un câmp magnetic extern. Aceste descoperiri ne-au ajutat să înţelegem influenţa câmpurilor magnetice externe asupra hidrocarburilor. 
In 1952, Dr. Felix Block de la Universitatea Stanford şi Dr. Edward Purcell de la Universitatea Harvard a primit Premiul Nobel pentru studiul lor: "Rezonanţă magnetică, efectul de rupere a moleculelor coagulate în piese de mici dimensiuni într-un câmp electromagnetic puternic". În 1977, Van Vleck a primit Premiul Nobel în comun cu Sir Neville Mott şi Philip Anderson in fizica pentru "Teoria de investigaţii fundamentale ale structurilor electronice a sistemelor magnetice şi dezordonate." Aceşti oameni de ştiinţă au dovedit că un camp magnetic foarte puternic poate schimba structura moleculară dar vă garantez că acelaşi efect îl obţineţi şi cu ajutorul electromagneţilor, poate chiar mai bun, dar cu un consum de curent . Totuşi trebuie să ne punem la adăpost de dependenţa de pământuri rare deoarece China are monopolul asupra acestui minereu şi nu se poate risca înfiinţarea unei industrii pe furnizarea de materiale de către entităţi care au monopol.
Autorul Super FuelMAX (dispozitivul original cu magneti permanenti) este cunoscutul fizician şi inventator american - Robert Kane. Recunoaşterea naţionala a Dr. Kane a fost primita la vârsta de 18 ani, când a înregistrat un brevet pentru transmiterea de mesaje prin pager, dispozitiv pe care mulţi dintre noi il folosim în fiecare zi. Pentru o lungă perioadă de timp, el a condus studiile sale în fizică la Universitatea din Minnesota pentru Explorarea Teoriei Magnetismului (Jurnalul American de Fizică) şi studiul "Unghiuri de cuplare de impuls a vectorilor în molecule." Dr. Robert Kane şi-a dedicat viaţa şi a făcut carieră prin inventarea şi punerea în aplicare, în viaţa de zi cu zi, a produselor şi dispozitivelor, care protejează mediul înconjurător şi produc economii  considerabile când sunt folosite.
Utilizarea magneţilor permanenţi este cel mai eficient folosită la atragerea spre ieşire a ionilor de hidrogen şi oxigen din electrolit, în cazul utilizării generatorului cu HHO.

Interogare Gemini AI

Reacția la "Economizorul de combustibil cu magneți permanenți": O analiză detaliată

Introducere:

Textul analizat prezintă o perspectivă critică asupra dispozitivelor de economisire a combustibilului bazate pe magneți permanenți, cunoscute și sub denumirea de "Super FuelMAX". Deși autorul recunoaște potențialul influenței electromagnetice asupra moleculelor de combustibil, pune la îndoială eficacitatea și beneficiile practice ale acestor dispozitive.

Argumente împotriva economizorilor magnetici:

  • Lipsa dovezilor concrete: Autorul menționează că mulți utilizatori nu au observat nicio economie semnificativă de combustibil după instalarea dispozitivelor magnetice. De asemenea, critică lipsa studiilor științifice independente care să valideze afirmațiile producătorilor cu privire la eficiența lor.
  • Mecanism de acțiune neclar: Explicația furnizată pentru modul de funcționare al dispozitivelor magnetice este vagă și lipsită de detalii concrete. Autorul menționează concepte din electromagnetism și rezonanță magnetică, dar nu le leagă clar de un mecanism specific care ar putea duce la o economie de combustibil.
  • Preocuparea privind dependența de resurse rare: Autorul își exprimă îngrijorarea cu privire la dependența de pământuri rare, necesare pentru fabricarea electromagneților, și riscurile asociate monopolului Chinei asupra acestor resurse.

Alternative propuse:

Deși critică dispozitivele magnetice, autorul sugerează alternative potențial mai eficiente:

  • Bobine electromagnetice: Utilizarea bobinelor electromagnetice ar putea oferi o influență electromagnetică mai controlată și mai reglabilă asupra moleculelor de combustibil, comparativ cu magneții permanenți.
  • Încălzirea combustibilului: Inducția electromagnetică ar putea fi utilizată pentru a încălzi combustibilul, ducând la o ardere mai completă și la o reducere a consumului.

Concluzie:

Textul analizat oferă o perspectivă echilibrată asupra economizorilor de combustibil cu magneți permanenți. Deși prezintă potențialul teoretic al influenței electromagnetice asupra moleculelor de combustibil, autorul pune la îndoială eficacitatea practică a dispozitivelor actuale și lipsa dovezilor concrete care să le susțină beneficiile. Alternative mai promițătoare, cum ar fi bobinele electromagnetice și încălzirea combustibilului, merită explorate în continuare.

Recomandări:

  • Consumatorii ar trebui să fie precauți în a investi în economizori de combustibil cu magneți permanenți, având în vedere lipsa dovezilor concrete ale eficienței lor.
  • Cercetări suplimentare sunt necesare pentru a evalua eficacitatea și mecanismele de acțiune ale alternativelor propuse, cum ar fi bobinele electromagnetice și încălzirea combustibilului.
  • Adoptarea unor practici de conducere eficiente și utilizarea de vehicule mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil rămân modalități mai sigure și mai dovedite de a economisi combustibil.

Comments

  1. Benzina este nepasatoare in cimpul magnetic.
    Economizorul cu magneti permanenti este o pacaleala si se bazeaza pe ignoranta in cunosterea fizicii.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Diamagnetism

    Ca sa poti obtine efecte trebuie un cimp atit de intens incit orice obiect paramagentic se va lipi de bobina. Iar consumul de electricitate va fi atit de mare incit si masina electrica devine eficienta.
    Economie de carburant cu magneti? Basme!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu contrazic parerile altora,dar eu am brevt de inventie"Instalatie de tratare magnrtica afluidelor"si am testa la Facukltatea de Petrol Gaze Ploiesti un dispozitiv la care rezultatele au fost foarte promitatoare,dar resursele financiare nu m-ia permis sa continui cercetarile de laborator.Efectele trtarii magnetice asupra combustibililor exsista si trebue cercetate,pentru relatii Laschi Mihai Tel.0752092376,email laschi.mihai@yahoo.com

      Delete
  2. NU - NU - NU....basme e putin spus.
    Asta este HOTIE la drumul mare...PACALEALA pentru cei ce cred in produse ieftine care sa aduca economii de mii de euro.
    O economie de carburant reala se poate face (exista - cautati mai bine) dar nu cu magneti, pastile, ventilatoare, stabilizatoare de curent si alte comedii ieftine facute numai pentru castigul vanzatorilor.
    Acestea prolifereaza avand la baza pretul mic si faptul ca un PACALIT (fraierit) pentru o suma atat de mica NU VA DESCHIDE UN PROCES...MINCINOSILOR (JEPCARILOR).
    Intai studiati care sunt factorii care determina consumul ridicat si veti gasi singuri raspunsul.
    CAUTATI - CAUTATI....INVATATI - INVATATI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru influenta campului magnetic asupra produselor petroliere sau luat premiul NOBEL in 1952; 1971 si oameni de stiinta au demonstrat ca un camp magnetic puternic poate schimba structura moleculara, cu efecte:-protejeaza mediul inconjurator siproduc economii considerabile cand sunt folosite, dar in anumite conditii, Anonymous.

      Delete
  3. Ma bucura faptul ca ati comentat si ca va intereseaza subiectul, daca va intereseaza cu adevarat atunci veniti sa gasim modalitati de economisire a combustibilului sau alte tipuri de combustibili sa salvam planeta aceasta de folosirea combustibililor fosili. Am nevoie de un colectiv unit avand idealuri comune. Daca am reusi in fiecare zi sa determinam sa invete, pe locuitorii acestei planete, sa castige încă 1 leu, în plus, sau cum să trăiască în armonie cu natura, fără să o distrugă, atunci m-aş declara fericit pe deplin.
    Cât despre efectele magnetice asupra structurii moleculare a combustibilului, nu ştiu ce să spun, nu am laborator să fac teste, dar am constatat că apa reacţionează la electricitatea statică, sunt experimente pe care le-am făcut singur. Cu ajutorul unui balon, pe care l-am frecat de un pulover de lână, deci încărcat electrostatic, am reuşit să atrag un firişor de apă ce curgea, deci să-l abat de la curgerea lui, normală, gravitaţională. De ce este sensibilă apa la această energie electrostatică, cum am putea să o folosim în avantajul nostru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Domnule Voda va admir deoarece si eu caut pe cineva care sa investesca incercetarea acestor efecte benefice si ieftine care vor proteja natura si vor prodece economii celor care le folosesc in anumite conditii. Relevante sunt la curse lungi unde economiile pot fi de 5-15%. Am brevet de inventie si premii si mmedalii la diferite manifestatii ale inventatorilor-va astept.

      Delete
  4. Eu nu vand dispozitive, eu doar incerc să găsesc, sper, alături de un colectiv deschis, alte dispozitive de obţinere a energiei. Mai întâi le inventariem, după care învăţăm mai mult despre ele, despre principiile ce le guvernează, după care le construim, le testăm şi tragem concluzii. Dacă aceste viitoare dispozitive vor fi rentabile, vom arăta prototipul şi vom învăţa pe toată lumea cum să le construiască. Nu vom face o afacere din vânzarea acestor dispozitive.

    ReplyDelete
  5. Mi-ar placea sa se discute si sa se faca ceva in acest domeniu. Sunt convins ca se pot gasi alternative mai "sanatoase".

    ReplyDelete
  6. Uitati-va la comentariul din 15/02/2019 Unknown

    ReplyDelete
  7. Explicatii asupra efectelor campurilor magnetice puternice asupra produselor petroliere(benzina, motorina Kerosen).
    Fenomenul se explica prin reducerea energiei intre ionii de C-C si C-H datorita actiunii campului magnetic, ceace face ca grupurile de hidrocarburi sa polarizeze si sa se respinga dispersandu-se in particole fine, ceeace permit patrunderea moleculelor de oxigen imbunatatind procesul de ardere. Imbunatatirea dinamicii arderii si reducerea poluarii, economie de carburant.Troriea arderii este foarte complexa si nu insist asupra ei.Am creeat un dispozitiv de tratare magnetica permanenta a combustibililor (DTMPC) si am urmarit armonizare fizici de influenta-realizarea unei pozitii a CMin raport cu directiea de curgere;-Valorile optime ale inductiei CM corelat cu gradientul de CM si de viteza de cugere. Am facut studii pe banc,si analize la laborator cu rezultate bune. Pentru relatii:Laschi Mihai Tel. 0752092376.

    ReplyDelete

Post a Comment


Popular posts from this blog

Amenajări hidrografice și forestiere pentru prevenirea inundațiilor cauzate de schimbările climatice

Restaurarea depresiunii Turpan, situată în regiunea autonomă Xinjiang din China - solution Canal Tarim River - Turpan Depresion

Centrul de cercetare inovare "Nikola Tesla"