Fotocatalizator in focarul de ardere a sobelor

 Din seria eficientizarii sobelor pe lemne, carbune, peleti pe langă utilizarea unui electrod pentru carbon este bine ca celalat electrod sa fie acoperit cu rutil, TIO2 cu nuanță violet . Asa cum stiti plasma degajă un spectru de lumina variabil, în funcție de mineralele pe care le conține lemnul , asa cum știți nu cărbunele sau lemnul nu este 100% carbon , mai conține și alte minerale dar în cantități foare mici. Aceste când ard dau plasmei culori diferite, dar eu vreau să punctez asupra umidității datorată apei care este în atmosferă, care este în lemn sau pelete.  Cantitatea de umiditate din atmosferă există iar în focarul de ardere poate determina și apariția în plasmă a spectrului de ultraviolete, nu am măsurat lungimea de undă a spectrului dar fie ele A, B, C pot determina un fotocatalizator să contribuie la disocierea umidității din focar ca element fotocatalitic ca urmare a efectului Fujishima Honda. Periodic trebuie curățat dacă se umple de carbon acest fotocatalizator. Acesta nu e obligatoriu să fie electrod deoarece are calitatea de fotocatalizator.

Efectul asteptat este obținerea suplimentară de energie datorită hidrogenului disociat ce provine din contactul umidității ce este ars odată cu plasma. Astfel focarul devine mai eficient fără să existe consum suplimentar de energie. Ar putea  să existe un fenomen de respingere a particulelor de carbon tot datorita efectului photocatalitic Fujisima Honda.

Nu am facut experimentul , observația se bazează doar pe teorie, va rog testați și să colaborăm.

Comments

Popular posts from this blog

Amenajări hidrografice și forestiere pentru prevenirea inundațiilor cauzate de schimbările climatice

Restaurarea depresiunii Turpan, situată în regiunea autonomă Xinjiang din China - solution Canal Tarim River - Turpan Depresion

Centrul de cercetare inovare "Nikola Tesla"