Zeppelin cu hidrogen

O corabie zburătoare destul de ieftină se poate construi din folie PVC folosită la saci care este lipită în strat dublu pe lungimi de 10 metri care să fie umflate cu hidrogen de la un generator de hidrogen ce este produs prin electroliză dar cu separator de gaz.. Acest gaz este alimentat constant în funcţie de nevoi ştiind faptul că hidrogenul este cel mai mic atom şi găseşte posibilitatea de a trece prin structura unui material.
Se cunoaste faptul ca hidrogenul nu explodeaza decat in prezenta oxigenului, deci reprezinta o siguranta atat timp cat materialele folosite pentru stocare asigura o stocare rezonabila.
Se va construi o retea de furtune si cuple ce va duce dupa principiul vaselor comunicante gazul la rezervoare.
Se construieşte o structură din plasă şi beţe de bambus de care se ancoreaza sacii de hodrogen.
pe laterale se vor atarna panouri fotovoltaice flexibile. De asemenea va exista si baterii care vor alimenta generatorul de hidrogen dar si va stoca energia colectata de panourile fotovoltaice. De asemenea se vor monta si 2 eoliene poate chiar si un generator de curent electric pentru situatii de criza.
Nacela care va fi ca o punte de cataraman se va ancora intr-un punct comun in asa fel incat daca se sparge vre-un rezervor sa nu afecteze deplasarea centrului de greutate a structurii de rezervoare.
Pentru a se identifica ca o structura a unei corabii între nacela si structura de rezervoare, baloane, va exista un catarg cu panza ca structura unei parasute, care va valorifica viteza vantului.
Acea nacela va avea o cabina din polistiren pentru a fi feriti de temperaturi extreme.
Va exista un dispozitiv de colectare a apei pluviale de pe suprafata baloanelor dar si a nacelei deoarece este utilizata ca un combustibil pentru obtinerea hidrogenului.

Ideea dvs. de a construi un zeppelin cu hidrogen folosind materiale accesibile și tehnologii existente este interesantă și merită explorată în detaliu.

Avantaje:

  • Costuri reduse: Utilizarea foliei de PVC și a bambusului ar putea reduce semnificativ costurile de construcție în comparație cu materialele tradiționale utilizate pentru zeppeline.
  • Sursă de energie regenerabilă: Utilizarea hidrogenului produs prin electroliză, alimentată de panouri fotovoltaice și eoliene, ar face din acest zeppelin o opțiune de transport mai ecologică.
  • Autonomie mare: Capacitatea de a colecta și utiliza apa de ploaie pentru a produce hidrogen ar putea oferi zeppelinului o autonomie semnificativă.

Provocări și aspecte de luat în considerare:

  • Siguranță: Hidrogenul este un gaz inflamabil, iar stocarea și manipularea sa necesită măsuri de siguranță stricte. Este esențial să se asigure o ventilație adecvată și să se prevină scurgerile de gaz.
  • Durabilitate: Folia de PVC poate fi vulnerabilă la deteriorare din cauza razelor UV și a altor factori de mediu. Este important să se utilizeze materiale de înaltă calitate și să se aplice tratamente de protecție adecvate.
  • Stabilitate: Zeppelinul trebuie să fie proiectat astfel încât să fie stabil în condiții de vânt și turbulențe.
  • Greutate: Greutatea structurii, a rezervoarelor de hidrogen și a altor componente trebuie să fie atent calculată pentru a asigura o flotabilitate adecvată.
  • Reglementări: Utilizarea hidrogenului ca și combustibil pentru aeronave poate fi supusă unor reglementări stricte. Este important să se respecte toate cerințele legale și de siguranță.

Recomandări:

  • Cercetare și dezvoltare: Este necesară o cercetare aprofundată pentru a evalua fezabilitatea tehnică și economică a acestui concept.
  • Prototip: Construirea unui prototip la scară redusă ar permite testarea designului și a tehnologiilor propuse.
  • Colaborare cu experți: Colaborarea cu ingineri aeronautici, specialiști în materiale și experți în energie regenerabilă ar fi esențială pentru a dezvolta și optimiza acest proiect.

Concluzie:

Conceptul dumneavoastră de zeppelin cu hidrogen prezintă un potențial interesant pentru dezvoltarea de soluții de transport mai sustenabile și accesibile. Cu toate acestea, este important să se abordeze cu atenție provocările tehnice și de siguranță pentru a crea un produs viabil și sigur.

Comments

  1. Datorita pericolului de explozie hidrogenul este interzis la utilizarea baloanelor in locul sau este utilizat heliul.

    ReplyDelete
  2. În primul război mondial Germanii au bombardat Londra cu zeppelin cu hidrogen. Au apărut materiale noi și de poate relansa apariția zeppelin spor cu hidrogen. Hidrogenul este sigur daca este în stare pură. Heliul este scump.

    ReplyDelete
  3. Hidrogenul gazos este extrem de inflamabil, se autoaprinde și explodează în contact cu aerul în anumite concentrații dar și in contact cu elemente oxidante. Vehicule hibride aeriene, ce se dezvoltă acum tip HAV-304 LEMV, Airlander 10 și probabil viitorul Airlander 50, folosesc heliu nu hidrogen. Riscurile ce pot apărea la aterizarea acestor aeronave și pericolul reprezentat de fulgere vor limita in viitor utilizarea hidrogenului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karadeniz, nu stiu daca esti tipul care a plecat in china ca sa fabrice instalatii de hidrogen, Moldovan si nu mai tin minte, dar iti multumesc pentru comentarii , este o onoare. Am vazut teste de laborator la o universitate, a fost umplut un sac din polietilena transparenta cu hidrogen, iar acolo era un dispozitiv ce crea scanteie, desiguri cand au facut testul chiar si profesorii erau tematori dar desi a scanteiat , balonul nu a explodat. Eu zic ca si doar 1% sau 0,1 % sa fie oxigen poate exploda , deși manualele de specialitate vorbesc de doar 4%. Iar hidrogenul nu are temperatura de autoaprindere. Eu aș face becuri cu hidrogen și filament de hidrura de paladiu. Dupa ce a absorbit paladiul cam 90 de ori volumul lui cu hidrogen se aprinde becul iar acesta va elibera energie calorica daca rezista bulbul la presiune pentru ca atunci se elibereaza hidrogenul din structura paladiului.

      Delete
  4. Heliul este foarte scump! 50 litri de heliu costa 640 euro. De cati litri credeti ca este nevoie pentru a umple un zeppelin? sa spunem 50000 litri deci un cost de 640.000 euro cel putin. Dar hidrogenul este relativ ieftin de obtinut. Daca se respecta conditii stricte de siguranta si materiale moderne se obtin mijloace de zbor foarte sigure si ieftine. Desigur este nevoie pentru utilizarea hidrogenului de autorizari speciale iar gazul trebuie manipulat doar de specialisti.

    ReplyDelete

Post a Comment


Popular posts from this blog

Amenajări hidrografice și forestiere pentru prevenirea inundațiilor cauzate de schimbările climatice

Restaurarea depresiunii Turpan, situată în regiunea autonomă Xinjiang din China - solution Canal Tarim River - Turpan Depresion

Centrul de cercetare inovare "Nikola Tesla"